Venkovní ohniště - praktické informace

Venkovní plynová ohniště Karma Premium udělají z každého posezení na zahradě či terase společenský i gastronomický zážitek. Příjemné setkání s přáteli se dá jednoduše a rychle vyřešit i za chladnějšího počasí nebo při pozdních letních večerech. Linie zlatavých plamenů zútulní jakýkoliv venkovní prostor a s doplňkovým příslušenstvím lze ohniště využít i jako praktickou venkovní kuchyni a ugrilovat si chutnou večeři.

 

 

Hlavní přednosti plynových ohnišť

  • atmosféra, teplo, vizuální zážitek a gril v jednom
  • skvělá volba pro městské terasy a balkony, bez kouře a s ohleduplností k sousedům
  • spolehlivost, jednoduchá obsluha a dlouhý provoz
  • skutečné plameny dodají teplo i příjemné osvětlení a prodlouží venkovní sezónu
  • pro domácí využití i do hotelů, restaurací a pro cateringové akce
  • barová a lounge výška stolů pro flexibilitu využití

 

Jak se starat o venkovní plynové ohniště?

Plynová ohniště Karma Premium nevyžadují žádnou zvláštní údržbu. Avšak vlivem počasí, náletových usazenin a létavého hmyzu se mohou v hořáku hromadit nečistoty a snižovat tak kvalitu hoření. Níže naleznete několik užitečných tipů, jak své ohniště udržovat v dobrém stavu.

Běžné užívání

Při běžném užívání nevyžaduje plynové venkovní ohniště žádnou speciální údržbu. Po každém použití však doporučujeme odebrat keramická polena a zakrýt prostor hořáku skleněným víkem (součástí ohniště). Pozor, vždy je třeba nechat keramická polena řádně vychladnout a použít ochrannou rukavici. Tím bude hořák chráněn před vnějšími nečistotami a zároveň poslouží jako zvětšená užitná plocha stolu, pokud zrovna nepotřebujete oheň.

Po sezóně

Před čištěním se ujistěte, že oheň nehoří a hořák je zcela chladný. K hašení nebo ochlazení ohniště nepoužívejte vodu. Náhlá změna teploty hořáku může způsobit jeho prasknutí nebo poškození.

Uzavřete plynový ventil, uzavřete plynovou nádobu a demontujte plynovou hadici s regulátorem od láhve. Vyndejte plynovou nádobu z podstavce ohniště a uložte ji na dobře větraném místě, nejlépe venku. Uskladnění nádoby by mělo splňovat bezpečnostní ustanovení podle platných zákonů země, ve které se ohniště používá.

Odeberte a uložte veškeré příslušenství, jako je zábrana proti větru, grilovací pánev s podstavcem, ventily nebo jiné příslušenství, které není vhodné nechávat venku, mimo sezónu. Vyjměte lávové kameny, případně hmyz, prach a nalétané nečistoty z misky hořáku. Ujistěte se, že kanály hořáku a větrací otvory nejsou ucpané a není viditelné žádné poškození. Pokud jsou znečištěny, očistěte je. Na čištění hořáku použijte mýdlový roztok, teplou vodu a měkký hadřík. Po vyčištění hořák vždy pečlivě osušte. Nepoužívejte žádné speciální čistící roztoky a chemikálie.

Doporučujeme zakoupit si na ohniště krycí plachtu, která jej ochrání před vnějšími vlivy a bude připraveno k dalšímu použití na příští sezónu. 

 

Návody

Ohniště INFINITY R, Q a MAX

Ohniště BARRIQUE

 

Proč doporučujeme využít jako palivo čistý propan?

Plynová ohniště Karma Premium fungují jak na propan-butan, tak čistý propan. Pro větší uživatelský komfort doporučujeme používat jako palivo čistý propan, který má oproti propan-butanu následující výhody:

  • čistý propan má bod varu -42°Celsia a je tedy vhodnou volbou pro zimní měsíce, kdy máte jistotu, že využijete celou náplň láhve (butanová směs se při nižších teplotách přestává odpařovat a zůstává v láhvi kapalná)
  • propan zaručí čisté hoření, kdy na rozdíl od propan-butanu neobsahuje nenasycené uhlovodíky a nezanechává mastné skvrny na grilovacím příslušenství a skleněné zábraně proti větru
  • propan neobsahuje karcinogenní látky a minimum síry ve spalinách
  • oproti propan-butanu má čistý propan vyšší výhřevnost

Vyhledejte si prodejní místa 5 a 10 kg lahví s čistým propanem na interaktivní mapě našeho partnera Primagas ZDE

Najdete nás i na MALL.CZ